Vandaag besteld, volgende werkdag geleverd - Gratis levering vanaf €50

Export: bier van lage gisting

Het biertype export bestaat al sinds begin vorige eeuw, maar is in België minder gekend. Door het succes en de groeiende markt van pilsbieren is het bier wat naar de achtergrond verschoven. Hoog tijd dus om het nog eens in de kijker te zetten.

Oorsprong Export

Wat is export-bier nu eigenlijk? 🍺 Export is een categorienaam voor bier van lage gisting. Van 1925 tot 1975 was het de favoriete verfrissing van de arbeiders bij Brouwerij Haacht. Een bier met een reputatie trouwens: door het lage alcoholpercentage werd hij verkozen boven een klassieke pils tijdens de werkuren.  Jawel, je leest het goed. 😋 Tijden veranderen!

Brouwerij Haacht - 1950 - Reinigen en vullen van flesjes
1950 – Brouwerij Haacht – Reinigen en vullen van flesjes

SUPER 8 Export: world best beer

De SUPER 8 Export, stamvader van het SUPER 8 gamma, heeft een relatief laag alcoholgehalte (4,8%), maar biedt daarom niet minder kwaliteit of smaak. Een lekker, lichthoppig, blond en dorstlessend pilsje gebotteld in een 33 cl fles. Deze dorstlesser wordt bovendien ook internationaal gesmaakt. Dat bewees hij in 2018 en 2020 met erkenning van internationale bierkenners tijdens de meest gerenommeerde biercompetities:

Vollenbak zin gekregen om te proeven? 🚚 Bestel vandaag nog je SUPER 8 Export en geniet de eerstvolgende werkdag van onze vlotte doordrinker met een stevige schuimkraag. 🍺 Schol!

Vond je dit artikel leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dit ga je ook graag lezen:

Ben je ouder dan 18?