Vandaag besteld, volgende werkdag geleverd - Gratis levering vanaf €50

Het verschil tussen mineraalwater, bronwater en kraantjeswater

Dat het drinken van mineraalwater, bronwater en kraantjeswater gezond is, dat weten we allemaal. Welk type water je ook kiest – het is belangrijk om voldoende water te drinken. Maar ken je het verschil tussen mineraalwater, bronwater en kraantjeswater? Afhankelijk van hun oorsprong hebben ze echter verschillende eigenschappen. Benieuwd? Wij geven alvast wat meer tekst en uitleg. 😉

💦 Mineraalwater en bronwater: van nature zuiver zonder behandeling

Mineraalwater komt altijd uit dezelfde, erkende bron en is van nature zuiver en direct drinkbaar. Het water wordt na een ondergrondse reis direct in flessen gebotteld (zonder behandeling). Zo behoudt mineraalwater een natuurlijke samenstelling van mineralen zoals ijzer, zout en magnesium. De smaak en samenstelling hangt af van de bron en het soort gesteente dat het tijdens de ondergrondse reis tegenkomt.

In tegenstelling tot mineraalwater kan de samenstelling van bronwater schommelen. Het is ook van nature zuiver en drinkbaar aan de bron, maar het kan tijdens het bottelen (meestal op verplaatsing) vermengd worden met water uit verschillende bronnen. Je bent dus nooit 100% zijn van de oorsprong.

🚿 Kraantjeswater: behandeling nodig voor consumptie

Bij kraantjeswater zit het net iets anders. Ook hier komt het water uit verschillende bronnen maar moet het wel een behandeling ondergaan om het drinkbaar te maken. Kraanwater komt vervolgens via het distributienet rechtstreeks bij je thuis. De kwaliteit ervan is varierend, maar wel sterk gereglementeerd en onderworpen aan talrijke controles.

VAL-water: Belgisch natuurlijk mineraalwater

Het VAL-water is al sinds 1989 erkend als natuurlijk mineraalwater. Het doorloopt een natuurlijk zuiveringsproces en wordt rechtstreeks gebotteld aan de bron, die op de site van Brouwerij Haacht ligt.

Wist je dat …. de waters en limonades van VAL het label ‘Erkend Vlaams-Brabants Streekproduct’ dragen? Het gamma is door Streekproducten Vlaams-Brabant erkend vanwege zijn sterke band met de streek en zijn lokale productie.

“De waters en limonades van VAL hebben een bijzondere, lokale geschiedenis en worden al decennialang gebotteld op Vlaams-Brabantse grond.

Anneleen Nijs, projectmedewerker van de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant

 

Vond je dit artikel leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dit ga je ook graag lezen:

Ben je ouder dan 18?