Vandaag besteld, volgende werkdag geleverd - Gratis levering vanaf €50

Internationale dag van het bier

Yes, vrijdag! En wat voor één! Pak er gerust een fris pintje bij want vandaag is het de internationale dag van het bier (international beer day). 🍺 De dag om je favoriete barvrouw of man te bedanken, eens een nieuw biertje uit te proberen of om een rondje te geven en samen met je vrienden het (bier)glas te heffen. 🍻 Doe jij ook mee?

Wereldwijde traditie

In België is de internationale dag van het bier jammer genoeg nog niet zo ingeburgerd. Sinds de start in 2007 werd deze dag (5 augustus) vooral gevierd in de Verenigde Staten. 🌎 Gezien het wereldwijde succes van deze ‘viering’ werd er in 2012 wijselijk gekozen om de dag te verzetten naar de eerste vrijdag van augustus. De ideale gelegenheid om je weekend in te zetten met je favoriete bier(en).

Brouwerij Haacht

De internationale dag van het bier is ook de ideale gelegenheid om de brouwer(s) te bedanken. Wist je dat al onze dranken – met uitzondering van de wijnen uiteraard – lokaal geproduceerd worden in Brouwerij Haacht? Al meer dan 120 jaar een echte Belgische/Haachtse familiebrouwerij, met ondertussen al de vierde generatie mee aan het roer. Wij danken dan ook graag alle medewerkers voor en achter de schermen! Meer weten over Brouwerij Haacht? Je ontdek hier meer.

Jullie favoriete bieren

Geen international dag van het bier zonder de volgende biertoppers in de kijker te zetten. Nog nooit gedronken? Dan weet je meteen welk biertje in huis te halen deze zomer. 🍺

Wij bij Tourlocal zijn alvast fan van deze dag en heffen daarom zeker en vast ons glas/flesje vanavond. Dan rest ons nog maar één ding voor vandaag: Santé!

Vond je dit artikel leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dit ga je ook graag lezen:

Ben je ouder dan 18?