Vandaag besteld, volgende werkdag geleverd - Gratis levering vanaf €50

Primus met gist: een uniek bier, met een uniek verhaal

Recht tegenover Brouwerij Haacht vind je Brasserie Brouwershof. Traditioneel worden de brouwerijbezoeken daar afgerond. Naast onze gekende bieren kan je er ook Primus met gist degusteren. Een uniek bier, met een even uniek verhaal.

Het verhaal

Begin 1900 zat er een bierkraantje aan de gevel van de toenmalige vatenhal. Iedereen die op gelijk welk moment in de brouwerij moest zijn, kende dit kraantje en tapte zijn eigen pint bier. Ook de omwonenden en de mannen van ‘den travaux’, de spoorwegarbeiders, wisten dat kraantje maar al te goed te vinden. Zij kwamen met kruiken naar de brouwerij om een voorraad ongefilterd bier in te slaan. Zij wisten toen al dat de aanwezige gist het bier extra smaak en aroma’s bezorgde.

Primus met gist – Brasserie Brouwershof

Exclusief product

De Primus met gist die je vandaag in Brasserie Brouwershof kan drinken, vond hier zijn oorsprong: ongefilterd, rechtstreeks van de lagertank en overheerlijk! Toch kunnen we Primus met Gist niet in alle cafés aanbieden. Dat komt omdat de biergist naar de bodem van de fles of het vat zou uitzakken en daar zou blijven ‘plakken’.

Het verhaal luidt dat Primus met Gist via een rechtstreekse leiding vanuit de brouwerij onder de steenweg door naar Brasserie Brouwershof wordt aangevoerd. Of dat echt zo is, laten we graag in het midden…

Vond je dit artikel leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dit ga je ook graag lezen:

Ben je ouder dan 18?